Voeding en overgang

Kom je maar aan in gewicht terwijl je echt wel oplet op wat je eet. Is je energie ver te zoeken en kom je steeds moeilijker van die bank af. Voel je je opeens jaren ouder?

Voor veel vrouwen in de overgang is dit realiteit.

De overgang gaat gepaard met grote hormoonschommelingen en dat kan tot veel klachten leiden. Door die klachten is het goed blijven zorgen voor jezelf vaak een stuk uitdagender. Terwijl juist dat van groot belang is, juist in de overgang!
Hoe zorg je nu als vrouw dat je deze levensfase zo goed mogelijk doorkomt? Dat je energie overhoudt aan het einde van de dag en dat je prettig in je lijf blijft zitten?
In de overgang verandert je lijf en daarmee veranderen ook de behoeftes van jouw lijf. Hormonen kunnen invloed hebben op je stemming, je slaap, je energieniveau, je honger- en verzadigingsgevoel. Om je goed te blijven voelen zal je dus je nieuwe lijf moeten verzorgen met wat het nodig heeft. En je zal het resultaat zien: minder overgangsklachten en een fijner gevoel!
Bewerkt voedsel, stress, te weinig bewegen en overgewicht kunnen je hormoonbalans sterk verstoren. En een verstoorde hormoonbalans kan ook weer overgewicht tot gevolg hebben. Overgewicht en een verstoorde hormoonbalans versterken elkaar en dit veroorzaakt vaak allerlei klachten. Met een gezonde leefstijl kun je je hormonale balans verbeteren zodat je klachten afnemen of zelf voorkomen.

Te moe om te bewegen?

Kom je alleen maar aan in gewicht?

Dat hoeft niet!

Zorg goed voor jezelf, juist in de overgang.

× Hoe kan ik je helpen?